Tres locals Chichalimoná, projectes més enllà del Passeig Sant Joan

16 julio 2019

Ja són tres locals de Chichalimoná els que pots trobar a Barcelona. El primer, el de Passeig de Sant Joan, amb les seves dues parts ben diferenciades: Chicha per a treure la teva part més canalla i Limoná per a relaxar-te. Després va arribar Chichalimoná Olimpic i ens vem convertir en el restaurant del Unite Hostel, a cinc minuts de la platja, amb el mateix menú de migdia i una carta amb petites variacions per a adaptar-nos al tipus de públic de la Vila Olímpica. I finalment, el Macba Cafè Chichalimoná. Ni més ni menys, la cafeteria del Museu d’Art Contemporani de Barcelona. Entre l’un i l’altre també passem pel Festival Singulart i La Nit dels Museus del Macba en format pop up. Et contem l’aventura?

Créixer espanta, però quan és orgànic és la millor manera de veure evolucionar un projecte. Al Chichalimoná comencem una nova aventura personal, una aposta per viure d’una altra manera, fora dels negocis aliens i amb ganes d’aportar alguna cosa nova. La idea era una vermuteria, rescatar una tradició antiga i maca, cada cop més a l’alça. Un treball en equip, una cerca d’espais i un concepte potent van acabar definint un local amb múltiples possibilitats. Versàtil i amb diferents opcions segons l’hora del dia. Limoná als matins i tardes, i Chicha per deixar-se emportar. Tot cuidant els proveïdors, cuinant amb ingredients de proximitat i tenint cura de tota l’experiència.

restaurant chichalimona

D’això han passat tres anys llargs, i d’una manera orgànica i saludable la filosofia Chichalimoná ha anat creixent i agafant nous formats i espais. Sense voler, ens vam fer efímers ens vam instal·lar a la Plaça dels Àngels del MACBA per celebrar la Nit dels Museus. Així ens hi vàrem plantar, novament espantats però les ganes i l’emoció van fer que en un temps rècord donéssim forma a una experiència inoblidable. El resultat va ser un èxit i aquest any ens han convidat a repetir. Ens trobaràs a Plaça dels Àngels el proper 18 de maig.

Va ser allà on ens vàrem adonar que podem completar una experiència i anar més enllà del local del Passeig de Sant Joan. Encarregar-nos de la gastronomia i del servei i mantenir la nostra audiència compartint amb ella noves experiències i nous companys de viatge.

Després d’això, vam arribar encara més lluny sortint de Barcelona ciutat per arribar a Sant Just Desvern, on vam participar al Singulart, un festival de creació contemporània, economia creativa i turisme cultural on, un cop més, vam viure una experiència diferent i molt enriquidora. I desprès d’això, ja va arribar la gran aposta d’aquesta història: un nou hostel a Barcelona, el Unite, jove, contemporani i a un edifici emblemàtic, va obrir concurs per gestionar el seu espai gastronòmic.

chichalimona barcelona

D’una banda, buscaven algú que servís i s’encarregués dels esmorzars, i alhora es fes càrrec del seu bar, cafè i restaurant. Després de converses i cites vam esdevenir els escollits. Ara ja és una realitat i comptem amb el nostre segon Chichalimoná a l’Avinguda Icària 145. Obrim tots els dies de la setmana i oferim una proposta de brunch, menú al migdia entre setmana i sopars.

chichalimona

I la nostra aventura sembla que tan sols acaba de començar. Ens vem presentar a un concurs per a ser la cafeteria del MACBA i ens han triat. El nostre tercer local està localitzat a la Plaça dels Àngels, amb una oferta gastronòmica simplificada per qüestions d’espai però mantenint els mateixos valors de sempre. Ingredients de proximitat i de temporada, ofertes gastronòmiques relacionades amb els esdeveniments programats en el museu i moltes coses més que ja us anirem explicant a les nostres xarxes socials. I així, ja van tres locals.