El MACBA CAFÈ CHICHALIMONÁ obre les seves portes

7 agosto 2019

El MACBA Cafè Chichalimoná ja és una realitat. Ja existeix, ja pot tocar-se o visitar-se, ja és de debò. Després d’un gran esforç, de forjar un projecte en ment, de guanyar un concurs i de treballar per a ajustar totes les necessitats del local a temps, ara ja el tenim, ja és nostre, ja és de tots.

La seva inauguració va ser com una bombolla. Amics i companys que ens han acompanyat a nosaltres i al MACBA en el procés de creació, es van acostar per a veure el resultat, i sembla que no va defraudar. Es buscava una oferta gastronòmica que cobrís totes les franges del dia. Que acollís a turistes que visitin el museu, a veïns i gent local que passegen per allí, a treballadors del barri. El resultat es va plasmar en forma de vermuteria gastronòmica. “Senzilla i amb productes bona qualitat. Amb un toc divertit, internacional, amb plats i platerets per compartir i per passar una bona estona”, ens contava la seva cofundadora Sara Reixach.

Aquesta nova inclusió manté la mateixa essència Chichalimoná que els seus dos germans de Passeig de Sant Joan i Avinguda Icària. Conté la seva part chicha i la seva part limoná; la que et convida a prendre vermuts i la que et demana tot amb més calma. Les dues, amb aquest toc internacional i avantguardista que les fa diferents, però mantenint sempre el protagonisme en el producte.

Víctor Burgués, per part seva, ens recomana algunes de les noves propostes obligatòries a provar. Entre elles, les «braves picones» (novetat estrella), el filet ibèric marinat en vermut i espècies amb chutney de tomàquet i salsa chicha, o els rotllets vietnamites. Per a acompanyar el menjar s’ofereixen vins naturals, ecològics i biodinàmics, una carta de 10 vermuts i cerveses artesanals.

I així neix MACBA Cafè Chichalimoná. Amb ganes, cuidant els detalls i oferint l’essència del restaurant també des del MACBA. “Millora sens dubte l’experiència del museu”, contava la Gemma Romaguera, Responsable de Concessions i Gestió d’Espais del MACBA. “Poder venir amb els nens, visitar les exposicions, venir a menjar, esmorzar, prendre un cafè… Tots els museus del món tenen cafeteria i al MACBA n’hi faltava una”. Doncs ara ja ha arribat i ja podem gaudir-la.

Fotografies: Enrique Muda