El secret d’un bon cocktail, per Carles Bonnin

23 mayo 2018

Val la pena que conegueu a Carles Bonnin. És la persona que dóna vida als nostres cocktails, així que a ell li deveu moltes d’aquestes nits amb copa en mà que tant de bo no acabessin mai. A més de les meravelles de la nostra carta, el Carles també té una assessoria per a espais gastronòmics, The Cocktail Lab. T’avancem que moltes de les seves inspiracions surten del seu pàrquing (sí, pàrquing de cotxes) i que el seu cocktail favorit és el Lost in Translation (l’ heu provat ja?). També ens explica quin és la clau per crear un bon cocktail i quin ha estat el seu camí fins a arribar fins a aquí. Dins entrevista!

– Quin és el procés de creació d’un cocktail?
Al principi intento endevinar a quin target va dirigit el cocktail, i és en funció d’aquest públic quan trio una creació o una altra. Al ChichaLimoná per exemple, la qual cosa vam fer va ser, amb 7 o 8 cocktails diferents, agafar la paleta de sabors possibles perquè hi hagués para tothom. Així que em vaig informar sobre el target d’aquí i sobre la idea de negoci, i sobre la base d’això vam fer una carta.

– D’on surten les idees per crear-los?
Les idees bàsicament vénen del món de la cuina. La combinació de sabors va molt lligada al tipus de menjar que es fa o a altres aspectes com l’ estacionalitat. En aquest restaurant canvien els plats cada estació així que jo em vaig basar una mica en aquesta cultura de la cuina. I en la resta de llocs faig el mateix.

– Tens algun cocktail favorit?
Aquí el meu favorit és el Lost in Translation. És un cocktail que es fa amb ginebra, St. Germain, Licor de Marrasquino… És molt mediterrani i vaig pensar que aquí tindria molt èxit. De fet ho ha complert perquè pràcticament és el cocktail que més es ven.

– Quina és la combinació més extranya que has fet mai?
Ara estic fent cocktails amb whisky de cafè i fruits vermells que tenen molt èxit a tots els esdeveniments que faig.

– Ens expliques la història de que fas cocktails al teu pàrquing?
Jo tinc una empresa de coctelería per a esdeveniments i faig cocktails per a esdeveniments privats. Fa dos anys em vaig dedicar a fer assessories a nivell d’espais gastronòmics i em vaig muntar un laboratori de coctelería en el garatge de la meva casa. Vaig treure tot el que hi havia, vaig adequar el garatge per crear un laboratori i així vaig crear The Cocktail Lab. Està a Sant Cugat i d’allí trec totes les meves creacions i també faig la formació del personal que necessito.

– Amb quina freqüència elabores nous cocktails?
Normalment per estacions. Cada estació faig 4 o 5 cocktails nous que són els que exploto durant aquesta estació. Sobretot a la primavera i tardor és quan faig més canvis. Després, a l’estiu és relativament senzill perquè la gent vol coses fresques i que es beguin ràpid i a l’hivern aprofito bastants de la tardor i faig algun canvi. Però els canvis més grans són a la primavera i a la tardor.

– Quin és el secret per fer un bon cocktail?
Deixar-te l’ànima. És com un plat, un quadre, com compondre música… Al final pots tenir una base bona de coneixements o pots fer prova error però si et deixes l’ànima és quan les coses surten.

– D’on ve la teva passió per la cocteleria?
A l’any 1999 vaig canviar de registre amb tot el que havia fet fins llavors, em vaig anar de Barcelona i vaig muntar un bar. Ho vaig tenir durant 8 anys i allí va ser la meva primera experiència amb coctelería i en servei en bars. Em va anar agradant, els meus clients cada vegada em demanaven més i jo anava aprenent cada vegada més. Després d’11 anys vaig vendre el bar, vaig tornar aquí i vaig muntar l’empresa de coctelería per a esdeveniments i assessoria gastronòmica.