Els secrets de la nova carta de cocktails. Entrevistem al seu autor Aquiles.

8 octubre 2019

«Avui dia existeixen companys disposats a superar-se trencant amb el que s’estableix, creant sempre noves receptes, aportant noves tècniques i incorporant nous productes que es poden aconseguir en el mercat. No hi ha límits». I és que contesta així, sense dubtar. És directe i té una col·lecció de tatuatges amb la qual entretenir-te hores. Saps de qui et parlem? És l’Aquiles, part del nostre equip i responsable de la nostra carta de cocktails. Després de més de 15 anys treballant darrere de la barra va decidir donar un nou rumb a la seva professió i especialitzar-se en cocteleria. Si quan parla no dubta, en la mateixa línia crea. No té objecció a arriscar, provar i portar l’elaboració de cocktails a nous paratges. Prova i error constant per a donar forma a la nostra nova carta de cocktails i als cocktails de la setmana. Però frena, abans de beure, 3,2,1, Ladies & Gentleman! Amb tots vostès una entrevista a l’únic i inimitable Aquiles.

Li flipa “Star Wars” i “El senyor dels anells”. Les seves sèries preferides són “Game of Thrones” i “Sons of Anarchy”. Està veient “Mindhunters” i diu que és increïble. També està veient «Boys!», que va de superherois i és una mica gore. Els seus llibres preferits són “El Hobbit” i “Dotze Apòstols”. Ara està llegint “Coctelería evolutiva» de Javier Caballero. Li encanta el punk i el rock, la seva banda favorita és “2 Minutos” i els seus cantants Chris Cornell i Cory Tailor. Li agrada anar a concerts en sales petites per estar més prop dels artistes però no dubtaria en anar al Resurrection Fest.

Què és el que més t’agrada de la teva feina?
El tracte amb el client, la possibilitat de conèixer gent nova i que puguin gaudir d’alguna cosa que jo els hi prepari.

Quin és el procés per crear un nou cocktail?
Visualitzar la idea del sabor, la textura, l’aroma… i després tractar de desenvolupar-la.

D’on surten les idees?
Les meves idees surten del dia a dia, del que veig, dels gustos dels meus clients, de les receptes de còctels clàssics i les ganes d’experimentar coses.

Quin diries que és el secret per ser un bon cocteler?
Cuidar els detalls i que t’agradi el que fas.

Què significa ser cocteler a dia d’avui?
Per a mi és tenir la possibilitat de que el client pugui gaudir del que li prepares.

Qualsevol pot ser cocteler o què se necessita?
Tothom pot preparar còctels però per a portar-ho un pas més enllà es necessita treball, imaginació i dedicació.

Quines novetats podem trobar a la nova carta de cocktails del Chichalimoná?
Podem trobar sabors frescos i fruiters com el Pear and Basil Collins o el Foam Berry Jack. Aperitius clàssics amb un twist actual com el Chichalimoná o l’Americà Mule. Un clàssic actual i elegant com El Pornstar Martini juntament amb els clàssics de la carta de sempre.

Què es busca en les novetats de la nova carta de cocktails?
La qualitat del producte i el sabor.

Per què recomanaries a la gent que vingui a tastar-los?
Perquè posem afecte i en els nostres restaurants es pot gaudir d’una experiència rodona.

Què és el que més t’agrada de Chichalimoná?
El poder treballar al costat de bons companys i professionals que cuiden del producte que s’ofereix al client amb un somriure.

Quin cocktail prendries avui?
Probablement escoltaria el suggeriment del cocktail setmanal i en cas que no em seduir-se em llançaria per un Americà Mule 🙂

Quin és el teu cocktail preferit?
El Sazerac 50/50 de Islay whisky i Brandy.

Quina és la combinació més extranya que has preparat?
Amb el temps acabes provant moltes coses i algunes molt estranyes buscant una cosa diferent. Crec que la remolatxa l’he provat en alguna que una altra combinació i els resultats han estat diferents als esperats.

I la que més èxit ha tingut?
A nivell personal les creacions amb gàstrics i shrubs són amb les quals més satisfet em sento.

Cap a on va el món de la cocteleria? Com creus que evolucionaran els còctels en un futur?
No es pot saber. Avui dia existeixen companys disposats a superar-se trencant amb el que s’estableix, creant sempre noves receptes, portant noves tècniques, he incorporant nous productes que es poden aconseguir en el mercat. No hi ha límits.