Sentits Barcelona: L’amor pels vins frescos, joves i sans

8 septiembre 2018

Hi ha moltes coses que defineixen el ChichaLimoná però, sens dubte, una molt especial són els vins. Els escollim amb afecte i amor. Des dels començaments, apostem per vins de qualitat i de proximitat, per qui els distribueix i elabora amb cap i consciència. El vi està vivint un moment de canvi i nosaltres volem ser part d’aquesta transformació. Vins frescos, vins joves, o com els anomena l’Andrés Fuertes, de Sentits Barcelona,, “vins sans”. Per això escollim amb cura els nostres proveïdors.

sentits barcelona vinos

Fa unes setmanes et vàrem presentar tres dels nostres vins a les xarxes socials.

Clarinet, un vi versàtil ideal per prendre com a aperitiu amb plats suaus, ja siguin conserves de peix o carpaccio de portobello.

Chelva, un vi per als apassionats dels vins especials o singulars.

7 Fuentes, elaborat a Tenerife, per tant es tracta d’un vi volcànic.

Avui visitem a Andrés a Sentits Barcelona per parlar de cap a on anem, quines són les tendències en vi i com podem aproximar-nos a elles. Tenen el seu campament base a pocs minuts del ChichaLimoná, així que les xerrades, debats i divagacions sobre vi entre l’Andrés i el Victor són constants, fructíferes i divertides. Arribaran a alguna part? De moment, aquí et deixem amb l’Andrés.

L’Andrés és el director comercial de Sentits Barcelona, una distribuïdora de vins que actua en l’àmbit de Barcelona i la seva àrea metropolitana, i es dedica a representar projectes de petits elaboradors. Com diu el seu nom, “Sentits Barcelona, vins i persones”, connectant a la persones que hi ha darrere dels projectes vinícoles amb els clients finals des de fa més d’11 anys. Valoren la cultura ecològica, natural o biodinàmica i busquen diversificar l’oferta de vins a Barcelona.

vinos sentits barcelona

L’Andrés ens parla del moment efervescent que està vivint el vi. Igual que el menjar, que ja va viure la seva transformació, es busquen productes de proximitat. “Vins més frescos, vins menys alcohòlics que representen més la fruita i que ens transporten al territori. Vins menys maquillats. De vegades els vins més tradicionals estan molt maquillats, tenen molta fusta… i actualment estem anant cap a vins més sincers, més francs”.

Són vins que surten de l’estacionalitat, més enllà d’hivern i estiu, vins que sigui l’època que sigui, el que busquen és ensenyar-nos el raïm. Vins com els que trobem a ChichaLimoná, com el Trencaclosques, un rosat que transmet molta fruita i, que com no té sulfit afegit, és gairebé natural; Lo Petitó, un vi jove del mateix celler i sense barriques o Te has pasado tres pueblos, un verdejo 100%. Un Albariño, el Troupe, de Rías Baixas, molt aromàtic i cítric. El María Gancha que és un cariñena 100%, un vi diferent que aporta molta frescor o el Phincas, de Cellers Vilar, un Rioja biodinàmic. Vins més propers i amb molta fruita.