Vallflorit, lactis sobre rodes

18 noviembre 2018

El nostre lleter arriba al ChichaLimoná en bicicleta i això sempre és senyal de que el vam escollir bé. Es tracta de Vallflorit, la botiga de proximitat especialitzada en lactis que ens proveeix productes frescos del dia, acabats de sortir dels animals de la seva granja. Decidim ser conseqüents, i si cuidem el nostre cos hem de cuidar també els productes que mengem i, per tant, també l’origen d’aquests productes. Per aquest motiu confiem en persones com l’Andreu, que ens aporta el complement perfecte per acompanyar als cafès i tes del Chicha i que, per a més curiositat, entra tots els matins pedalejant per la porta. Aquí us deixem la seva entrevista.

 

– Primer de tot, podries presentar-te?
Soc l’Andreu, treballo per Vallflorit, una botiga ecològica especialitzada en lactis i portem tot tipus de productes lactis de granges petites i de proximitat.

– En quin moment et vas enamorar dels productes lactis?
Va arribar un punt en el que vaig provar coses molt interessants i molt potents i vaig pensar que allò no ho trobava al supermercat. Investigant més, vaig veure que hi havia gent que sap mimar molt bé el producte i que té un producte que està molt diferenciat. I vaig pensar: «Per què no?»

– Quin és el procés que soleu seguir?
El procés a Vallflorit és que tenim una petita botiga i a més servim a restaurants que mimen el producte, que mimen el cafè i que volen tenir un producte especial i diferent com formatges o iogurts. Servim a Barcelona amb la bici o també ho portem directament des de la granja, així que estem contents amb l’experiència.

vallflorit llet

– Quina diferència creus que tenen aquests productes fets amb més amor i més artesanals?
Som el que mengem, i les vaques també. Si són cuidades donen millor llet. El greix és més bo, més sa, menys sucres i tot està equilibrat. En realitat és un tema holístic. Un tema de percepció de que si un es cuida dona resultat i si un cuida el remat també dona resultat.

– Creus que ara la gent vol tenir aquests productes de qualitat?
Si, hi ha una barrera una mica econòmica però en realitat la gent si que intenta cada vegada més mirar per la qualitat i no tant per la quantitat. Mirar bé el que menja, cuidar-se i cuidar també l’entorn, perquè tot està lligat. Si la granja cuida l’entorn, al final tot millora.

– Com és el teu dia a dia?
Rebre comandes, portar a la gent, passejar per Barcelona amb la bici i portar la llet a restaurants, intentar compaginar-ho amb la vida familiar, que també és difícil, però per sort ho podem fer tot i estem contents amb el resultat

– Un cafè o un té serà sempre millor amb aquesta llet??
Si, segur que qui ho ha demanat té més amor pel producte i el resultat serà sempre millor.

llet vallflorit barcelona